Heb je al een account? Log hieronder in.

Heb je al een account? Log hieronder in.

Welke jas op een lange rok

Wanneer je een lange rok draagt, kan het lastig zijn om de juiste jas erbij te kiezen. Moet je gaan voor een korte jas of juist een lange? Moet de jas getailleerd zijn of juist wat losser? In deze blog geven we tips en tricks over welke jas het beste past bij een lange rok.

 

Lange jas

Een lange jas is perfect te combineren met een lange rok. Hierbij is het belangrijk om te kiezen voor een jas die niet te strak zit bij de taille, anders kan het geheel al snel te massief ogen. Een lange jas kan bijvoorbeeld een trenchcoat zijn, een lange wollen jas of een lange blazer. Een trenchcoat is een klassieke optie die bij veel stijlen past. Een lange wollen jas is daarentegen ideaal voor de wintermaanden en geeft de outfit meteen een chique uitstraling. Een lange blazer is weer heel geschikt voor een meer zakelijke outfit.

 

Korte jas

Een korte jas kan ook prima gecombineerd worden met een lange rok, vooral als de rok een hoge taille heeft. Hierbij kun je denken aan een bomberjack, een leren jack of een spijkerjack. Een bomberjack is lekker casual en kan de outfit net wat stoerder maken. Een leren jack is daarentegen een echte klassieker en kan bijvoorbeeld perfect gecombineerd worden met een bohemian stijl. Een spijkerjack is weer heel geschikt voor een meer casual look.

 

Getailleerde jas

Een getailleerde jas kan zorgen voor een mooie balans bij een lange rok. Hierbij kun je denken aan een getailleerd spijkerjasje of een getailleerde blazer. Een getailleerde jas benadrukt de taille en kan ervoor zorgen dat de outfit niet te massief oogt. Zeker als je kiest voor een wat wijder vallende lange rok is een getailleerde jas een goede optie.

Oversized jas

Een oversized jas kan ook heel goed bij een lange rok. Hierbij is het belangrijk om te letten op de verhoudingen van de jas en de rok. Een oversized jas kan bijvoorbeeld een lange mantel zijn of een oversized spijkerjack. Een oversized jas kan een casual look geven, maar kan ook heel geschikt zijn voor een wat chiquere gelegenheid, zeker als je kiest voor een mantel in een mooie stof.

 

Tips:

  • Ga voor een jas die net zo lang is als de rok of iets korter. Een te korte jas kan de illusie geven dat de rok te lang is en andersom kan een te lange jas ervoor zorgen dat de rok niet opvalt.
  • Kies een jas die past bij de stijl van de rok. Als de rok bijvoorbeeld bohemian is, ga dan voor een jas met een bohemian uitstraling.
  • Probeer te experimenteren met verschillende soorten jassen zoals blazers, leren jassen, trenchcoats en spijkerjassen.
  • Kies een jas die past bij het seizoen. In de zomer kun je gaan voor een luchtige blazer of een spijkerjasje terwijl je in de winter beter kunt kiezen voor een gevoerde jas zoals een trenchcoat of wollen jas.

Veelgestelde vragen:

Kan ik een lange jas dragen op een lange rok?
Ja, dat kan zeker. Een lange jas kan de illusie geven van een lange en slanke look en is daarom perfect voor het dragen op een lange rok.

Wat voor soort jas past bij een bohemian stijl lange rok?
Een bohemian stijl lange rok past goed bij een leren jack of een suède jas met franjes. Deze jassen passen bij de bohemian stijl van de rok.

Kan ik een spijkerjasje dragen op een lange rok?
Ja, een spijkerjasje past goed bij een lange rok en geeft een casual uitstraling. Zorg er wel voor dat de lengte van het spijkerjasje past bij de lengte van de rok.

Welke jas past goed bij een lange zwarte rok?
Een lange zwarte rok kan goed gecombineerd worden met een zwarte leren jas voor een edgy look of met een witte blazer voor een elegante uitstraling.

Kan ik een oversized jas dragen op een lange rok?
Ja, dat kan zeker. Een oversized jas kan een statement piece zijn en past goed bij een lange rok. Zorg er wel voor dat de jas niet te groot is, anders kan het de rok overweldigen.

 

Het combineren van een jas met een lange rok kan een uitdaging zijn, maar met de juiste tips en trucs kan het een stijlvolle en leuke outfit opleveren. Kies een jas die past bij de stijl en lengte van de rok en experimenteer met verschillende soorten jassen. Vergeet niet om rekening te houden met het seizoen en het weer. Met deze tips en veelgestelde vragen kun je zeker een outfit samenstellen die perfect past bij jouw persoonlijke stijl.