Heb je al een account? Log hieronder in.

Welke broek bij korte benen

Heb je korte benen en vind je het lastig om een broek te vinden die goed bij jouw lichaam past? Geen zorgen, je bent niet de enige! Veel mensen hebben moeite met het vinden van de juiste broek bij hun lichaamstype. In deze blog gaan we het hebben over welke broek het beste past bij korte benen.

Kies voor een hoge taille

Een broek met een hoge taille kan je benen langer laten lijken. Het is belangrijk om de taille op de juiste plek te dragen, namelijk net onder je navel. Hierdoor lijken je benen langer en je figuur slanker. Kies voor een broek met een rechte of wijde pijp om een balans te creëren tussen je benen en je bovenlichaam. Vermijd strakke broeken of broeken met een laag kruis, omdat deze je benen korter kunnen laten lijken.

Kies de juiste lengte

De lengte van de broek is ook belangrijk als je korte benen hebt. Kies voor een broek die net boven je enkels eindigt. Hierdoor lijken je benen langer en het accentueert je enkels, waardoor je slanker lijkt. Vermijd broeken die te lang zijn, omdat deze je benen korter kunnen laten lijken.

Kies voor een verticale print

Een verticale print kan je benen langer laten lijken. Kies bijvoorbeeld voor een broek met een verticale streep of een dunne verticale print. Hierdoor lijken je benen optisch langer en slanker. Vermijd horizontale prints of grote patronen, omdat deze je benen korter kunnen laten lijken.

Kies voor de juiste schoenen

De juiste schoenen kunnen ook bijdragen aan het creëren van langere benen. Kies voor schoenen met een hakje, zoals pumps of enkellaarsjes met een hak. Hierdoor lijken je benen langer en slanker. Vermijd platte schoenen of schoenen met een dikke zool, omdat deze je benen korter kunnen laten lijken.

 

Tips:

  • Kies voor een broek in een effen kleur, omdat dit slanker maakt en je benen langer laat lijken.
  • Draag een blouse of top die je in je broek stopt, hierdoor lijken je benen langer en je figuur slanker.
  • Kies voor een broek van een lichte stof, omdat dit minder volume creëert en je figuur slanker laat lijken.

Veelgestelde vragen:

Kan ik als vrouw met korte benen ook een skinny jeans dragen?
Ja, dat kan zeker. Kies wel voor een hoge taille en een donkere kleur om je benen langer te laten lijken.

Moet ik als man met korte benen altijd een broek met een hoge taille dragen?
Nee, dat hoeft niet per se. Kies wel voor een broek met de juiste lengte en een verticale print om je benen langer te laten lijken.

Kan ik een broek met wijde pijpen dragen als ik korte benen heb?
Ja, je kunt een broek met wijde pijpen dragen als je korte benen hebt. Kies dan wel voor een model met een hoge taille en combineer het met hakken om je benen langer te laten lijken.

Kan ik een capri-broek dragen als ik korte benen heb?
Een capri-broek kan je benen korter laten lijken, dus het is beter om deze te vermijden als je korte benen hebt. Kies in plaats daarvan voor een broek die tot aan je enkels komt om je benen langer te laten lijken.

Moet ik altijd hakken dragen als ik korte benen heb?
Nee, je hoeft niet altijd hakken te dragen als je korte benen hebt. Je kunt ook kiezen voor schoenen met een puntige neus, omdat deze je benen langer doen lijken. Als je wel hakken draagt, kies dan voor een model met een dunnere hak, omdat dit je benen langer laat lijken dan een dikke hak.

Kan ik een broek met prints dragen als ik korte benen heb?
Ja, je kunt een broek met prints dragen als je korte benen hebt, maar kies wel voor een kleinere print. Een grote print kan je benen korter laten lijken. Combineer de broek met een effen top en schoenen met een puntige neus om je benen langer te laten lijken.


Het vinden van de juiste broek voor korte benen kan een uitdaging zijn, maar er zijn veel opties beschikbaar. Het belangrijkste is om te weten welke stijlen en snitten het beste werken voor uw lichaamstype. Door te experimenteren met verschillende opties en het volgen van de tips die in deze blog worden gegeven, kunt u de perfecte broek vinden om uw korte benen te complimenteren en uw figuur in balans te brengen. Onthoud dat het belangrijk is om comfortabel en zelfverzekerd te zijn in wat je draagt, ongeacht je lichaamstype.