Heb je al een account? Log hieronder in.

Kleding voor op de boot

Als je een dagje gaat varen, is het belangrijk om te weten wat voor kleding je het beste kunt dragen. Of je nu gaat vissen, cruisen of gewoon genieten van de zon, er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van je outfit. In deze blog bespreken we daarom verschillende kledingstukken die geschikt zijn voor een dagje op de boot en geven we je tips voor een comfortabele en veilige ervaring.

Bescherming tegen de zon

Een van de belangrijkste dingen om rekening mee te houden bij het kiezen van kleding voor op de boot is bescherming tegen de zon. Zeker op het water kan de zon erg fel zijn en is het belangrijk om jezelf goed te beschermen tegen Uv-stralen. Kies daarom voor kledingstukken met Uv-bescherming, die speciaal zijn ontworpen om de huid te beschermen tegen de zon. Dit kan bijvoorbeeld een lange mouwen shirt zijn, een pet met nekbescherming, of een rashguard.

Naast kleding is het ook belangrijk om te denken aan andere vormen van bescherming tegen de zon, zoals een zonnebril met gepolariseerde lenzen en zonnebrandcrème. Vergeet niet om regelmatig te smeren om verbranding te voorkomen.

Comfortabele en ademende kleding

Als je een dag op de boot doorbrengt, wil je je comfortabel voelen en niet beperkt worden in je bewegingen. Kies daarom voor kleding die ademend is en gemaakt is van lichte materialen, zoals katoen of linnen. Vermijd strakke kleding die knelt en beperkt in beweging.

Een goed voorbeeld van comfortabele en ademende kleding zijn boardshorts en een losvallend t-shirt of tanktop. Voor vrouwen zijn bijvoorbeeld een luchtige zomerjurk of een shorts en blouse combinatie ideaal.

Geschikte schoenen

Op een boot is het belangrijk om goede schoenen te dragen die grip bieden en je voeten beschermen. Vermijd schoenen met een gladde zool, zoals slippers of sandalen, omdat deze geen grip bieden op een natte ondergrond. Kies in plaats daarvan voor schoenen met een rubberen zool die antislip zijn, zoals bootschoenen of sneakers.

Ook is het belangrijk om te denken aan de waterbestendigheid van de schoenen, omdat je op een boot vaak natte voeten krijgt. Kies daarom voor schoenen die waterbestendig zijn of die je gemakkelijk kunt drogen.

Regenkleding

Het weer kan op het water snel omslaan en het kan voorkomen dat je verrast wordt door een regenbui. Zorg daarom dat je altijd regenkleding bij je hebt, zoals een regenjas en regenbroek. Deze kun je gemakkelijk over je andere kleding dragen en houden je droog tijdens een regenbui.

Tips voor een goede outfit op de boot

  • Kies voor lichte kleuren om te voorkomen dat je te veel warmte vasthoud
  • Draag een hoed of pet om je hoofd en gezicht te beschermen tegen de zon.
  • Neem een extra set droge kleding mee voor het geval je toch nat wordt.
  • Draag geen sieraden of andere waardevolle spullen die je gemakkelijk kunt verliezen.

Veelgestelde vragen

Kan ik op blote voeten op de boot lopen?
Het is niet aan te raden om op blote voeten op de boot te lopen, omdat je zo geen grip hebt op een natte ondergrond en je je voeten kunt verwonden. Draag daarom altijd schoenen met antislipzolen.

Kan ik ook een bikini of zwembroek dragen op de boot?
Een bikini of zwembroek is prima geschikt voor op de boot, maar houd er wel rekening mee dat je in de meeste gevallen ook aan land gaat en dan wil je misschien iets meer bedekt zijn. Neem daarom altijd extra kleding mee voor het geval dat.

Moet ik een reddingsvest dragen op de boot?
Het is aan te raden om altijd een reddingsvest bij je te hebben op de boot, vooral als je geen ervaren zwemmer bent of als de omstandigheden ongunstig zijn. In sommige gevallen is het dragen van een reddingsvest zelfs verplicht.

 

Als je gaat varen, is het belangrijk om goed na te denken over je kledingkeuze. Bescherming tegen de zon, comfortabele en ademende kleding, geschikte schoenen en regenkleding zijn allemaal belangrijke overwegingen bij het kiezen van je outfit. Zorg er ook voor dat je extra kleding meeneemt voor het geval je toch nat wordt. Met deze tips kun je genieten van een comfortabele en veilige dag op de boot. Vergeet ook niet om altijd een reddingsvest bij je te hebben en andere veiligheidsmaatregelen te treffen. Veel plezier op het water!