Heb je al een account? Log hieronder in.

Jasjes voor appelfiguur

Als je een appelfiguur hebt, kan het soms lastig zijn om de juiste kleding te vinden die je lichaam op de juiste manier benadrukt. Een belangrijk item in je garderobe is een jasje. Het kiezen van de juiste jas kan helpen om de nadruk te leggen op je sterke punten en je figuur te flatteren. In deze blog bespreken we de verschillende soorten jasjes die geschikt zijn voor een appelfiguur.

 

Blazer

Een blazer is een must-have item voor elke garderobe, vooral voor een appelfiguur. Het geeft structuur aan je bovenlichaam en creëert een slanke taille. Kies een blazer met een getailleerde pasvorm en een één of twee knoopsluiting. Vermijd blazers die te kort zijn en die eindigen op de breedste deel van je lichaam. Een blazer met een V-hals en een langer silhouet zal het beste werken voor jouw figuur.

Spijkerjasje

Een spijkerjasje is een andere veelzijdige optie voor een appelfiguur. Het geeft textuur aan je outfit en kan gedragen worden met verschillende soorten outfits. Kies voor een spijkerjasje met een getailleerde pasvorm en een lange snit die tot over je heupen valt. Vermijd spijkerjasjes die te kort zijn en die eindigen op het breedste deel van je lichaam. Combineer het jasje met een donkere broek of rok om een slanker silhouet te creëren.

 

Leren jasje

Een leren jasje is een stoere en trendy keuze voor een appelfiguur. Het geeft structuur aan je bovenlichaam en creëert een slanke taille. Kies voor een leren jasje met een getailleerde pasvorm en een asymmetrische rits om het accent te leggen op je taille. Vermijd leren jasjes die te kort zijn en die eindigen op het breedste deel van je lichaam. Combineer het jasje met een wijde rok of broek om het silhouet in balans te brengen.

Trenchcoat

Een trenchcoat is een tijdloze klassieker die perfect is voor een appelfiguur. Het creëert een slank silhouet en geeft structuur aan je lichaam. Kies voor een trenchcoat met een getailleerde pasvorm en een riem om het accent te leggen op je taille. Vermijd trenchcoats die te kort zijn en die eindigen op het breedste deel van je lichaam. Combineer de trenchcoat met een strakke broek of rok om je figuur te flatteren.

 

Tips:

  • Ga voor getailleerde jasjes: jasjes met een slanke taille zullen helpen om je figuur te accentueren en een mooie zandloper vorm te creëren.
  • Vermijd te strakke jasjes: jasjes die te strak zitten rond de borst en buik kunnen je figuur er onflatteus laten uitzien. Ga daarom voor jasjes die wel aansluiten, maar niet té strak zijn.
  • Kies voor jasjes die eindigen op je heupen: jasjes die eindigen op je heupen zullen de aandacht vestigen op het smalste deel van je lichaam en zorgen voor een evenwichtige uitstraling.
  • Ga voor jasjes met een V-hals: een V-hals zal je bovenlichaam verlengen en het accentueren, wat ideaal is voor het creëren van een slanke look.
  • Experimenteer met patronen: patronen en prints kunnen helpen om de aandacht af te leiden van je buik. Probeer daarom eens een jasje met een leuk patroon.

Veelgestelde vragen:

Moet ik altijd getailleerde jasjes dragen als ik een appelfiguur heb?
Nee, je hoeft niet altijd getailleerde jasjes te dragen, maar het kan wel helpen om je figuur te accentueren en een mooie vorm te creëren.

Welke soorten jasjes kan ik het beste vermijden?
Vermijd jasjes die te strak zitten rond de borst en buik, en jasjes die eindigen op het breedste deel van je lichaam.

Zijn lange jassen geschikt voor een appelfiguur?
Ja, lange jassen kunnen een appelfiguur flatteren, vooral als ze getailleerd zijn en eindigen op de heupen.

Wat voor soort jasjes kan ik het beste dragen naar een formele gelegenheid?
Voor formele gelegenheden kun je het beste gaan voor een getailleerd jasje in een donkere kleur, zoals zwart of marineblauw. Een blazer is ook altijd een goede optie.

Zijn er bepaalde kleuren die ik beter kan vermijden als ik een appelfiguur heb?
Vermijd kleuren die je figuur zullen verbreden, zoals horizontale strepen en felle kleuren op je buik en borst. Ga in plaats daarvan voor donkere kleuren op deze gebieden en heldere kleuren op je slankere gebieden.

 

Met deze tips en veelgestelde vragen in gedachten, kun je gemakkelijk een jasje vinden dat past bij jouw appelfiguur en ervoor zorgen dat je er fantastisch uitziet en je zelfverzekerd voelt. Het vinden van de perfecte jas kan even duren, maar met een beetje geduld en de juiste tips en trucs, zul je zeker slagen!