Heb je al een account? Log hieronder in.

Witte-sneakers-schoonmaken

Witte sneakers schoonmaken: wauw, zo wit en shiny!

Zijn jouw witte sneakers inmiddels ook zo bruin als modder? Dan wordt het tijd voor een goede reinigingsbeurt. Je zult verrast zijn hoe goed je witte sneakers kunt schoonmaken. We hebben alle benodigde stappen voor je verzameld in één overzicht. Ga weer met shiny witte sneakers op pad na deze grondige reinigingsbeurt. Witte sneakers staan tenslotte perfect onder al je zomerse outfits!

 

1. Borstel het ergste vuil van je schoenen

Kom je net terug van een regenachtige boswandeling, dan is het handig om je schoenen eerst te laten drogen. Het vuil kun je vervolgens van je sneakers afborstelen met een zachte schoenenborstel. Je zult merken dat de meeste viezigheid al weg is. Vlekken poets je bij stap 4 uit je schoenen.

 

2. Poets de zolen van je sneakers schoon

Dit lijkt misschien een vreemde tweede stap, want waarom zou je als eerste de onderkant goed schoonmaken? Maar het is eigenlijk juist super handig, want je wilt niet dat de viezigheid van je zolen weer op je schoenen terecht komt.

In je zolen zit vaak het meeste vuil, dit kun je effectief wegpoetsen met een oude tandenborstel. Eventuele stukjes modder of steentjes peuter je met de achterkant eenvoudig weg. Poets je zool vervolgens met een doekje helemaal schoon. Gebruik tandpasta om vlekken in je zool weg te poetsen.

 

3. Was je veters

Witte veters zijn erg besmettelijk en zullen na verloop van tijd ook verkleuren. Deze kun je wassen met een wasmiddel voor de witte was. Het bleek in dit wasmiddel zorgt dat je veters weer stralend wit worden.

Merk je dat de puntjes van je veters versleten zijn, dan is het tijd om ze te vervangen. Je veters zullen anders steeds verder uit elkaar vallen. Wacht nog even met het terug stoppen van je veters tot stap vijf.

 

4. Poets vlekken uit je sneakers

Zijn je witte sneakers gemaakt van leer? Dan is een grondige wasbeurt met water niet handig, leer moet je namelijk niet door en door nat maken. Canvas sneakers zijn vaak juist erg goed bestand tegen een goede natte wasbeurt. Kijk daarom vooral goed wat voor soort materialen je schoon moet maken.

Witte canvas sneakers

Het grote voordeel van stoffen of canvas sneakers is dat je deze over het algemeen goed met water kunt schoonmaken. Meng hiervoor lauw water met een druppel afwasmiddel en breng dit op je schoenen aan met een schone doek. Breng regelmatig nieuw water aan en boen je schoenen helemaal schoon. Veeg vervolgens zoveel mogelijk water van je schoenen af.

Gebruik hierna je oude tandenborstel met een beetje tandpasta voor eventuele vlekken. Borstel met cirkelvormige bewegingen over de vlekken. Laat je schoenen vervolgens in de lucht drogen. Zodra je schoenen droog zijn, zouden ze weer lekker wit moeten zijn.

Witte (imitatie)leren sneakers

Leren schoenen maak je zoveel mogelijk schoon zonder water. Gebruik een lichtvochtige doek om vlekken weg te poetsen. Maak hiervoor net als voor canvas sneaker een mengsel van lauw water en een kleine druppel afwasmiddel. Het mengsel moet goed verdunt zijn met veel water en maak je doek ook niet te nat. Veeg je schoenen vervolgens goed droog met een zachte doek.

Breng schoenenpoets aan voor witte schoenen. Hiermee houd je het leer lekker soepel en zal het ook minder snel barsten. Breng de schoenpoets aan met een doek en laat dit een paar minuten drogen. Ga hierna met een schone, droge doek (of schone schoenenborstel) over je schoenen om je schoenen goed af te vegen.

 

5. Stop de veters weer in je sneakers

Heb je jouw sneakers met een vochtige doek schoon gemaakt? Wacht dan tot je sneakers helemaal droog zijn. Anders krijg je direct vlekken in je veters en worden ze snel weer vies.

Stop vervolgens je gewassen veters, of nieuwe veters, terug in je sneakers. Je ziet het, het is weer een prachtige wit en shiny geheel. Perfect voor je zomerse outfits. Je bent ook al bijna weer klaar om ze aan te trekken en op pad te gaan!

 

6. Spuit je sneakers in met een beschermende spray

Je wil witte sneakers nu ook wit houden natuurlijk! Spuit ze daarom in met een vuilafstotende spray. Deze spray zorgt ervoor dat het vuil makkelijker van je schoenen afglijdt en niet in het materiaal trekt. Hierdoor gaan je schoenen langer mee en je houdt ze lekker wit en shiny. Laat de spray goed intrekken volgens de gebruiksaanwijzing en je bent klaar om op pad te gaan!

 

Niet gelukt? Vervang je versleten sneakers met een paar nieuwe!

Is het niet gelukt of zijn je sneakers al beschadigd? Dan is het tijd voor een nieuw paar. Ontdek de leukste dames sneakers in onze collectie en shop direct een extra paar. Je schoenen gaan veel langer mee als je ze vaak afwisselt en regelmatig laat luchten.