Heb je al een account? Log hieronder in.

Welke-kleding-past-bij-mijn-figuur

Welke kleding past bij mijn figuur?

Elke vrouw kent het dilemma wel; welke kleding is passend bij jouw figuur? Je wilt natuurlijk dat jouw figuur er zo goed mogelijk uitkomt, maar dit kan soms nog best lastig zijn. No worries, wij helpen je met het vinden van de perfecte kleding voor jouw figuur!

But first things first; welk figuur heb jij? Er zijn oneindig veel figuren te onderscheiden en geen één figuur is hetzelfde. Elk figuur is prachtig en er zit voor iedereen een outfit tussen waarin jouw figuur het beste uitkomt. 

Een a-lijn of v-hals voor een appelfiguur

Ronde vormen zie je vaak terug bij een appelfiguur. De ronde vormen zie je met name bij jouw borsten, buik en billen. Jouw benen en armen zijn jouw grote trots en het meest slank van jouw lichaam. Verder is jouw taille minder nadrukkelijk aanwezig en is de buik meestal de grootste onzekerheid. 

Welke kleding past bij mijn figuur? Welke kleding past bij mijn figuur?

Heb jij een appelfiguur? Leg dan met je kleding de nadruk op jouw schouders, borsten en hals. Hierdoor valt jouw buikje minder op en wordt het smalle gedeelte van jouw lichaam geaccentueerd. Een ideaal kledingstuk hiervoor is een top of jurkje met een v-hals! Tip: combineer het met een mooie ketting voor nog meer focus op jouw hals! 

Daarnaast past een a-lijn jurkje of top heel goed bij jouw figuur! Hiermee bedoelen we dat bij het jurkje of de top de taille onder jouw borst zit en vervolgens wijd uitloopt. Als jij graag een jeans draagt kies dan voor een jeans met een sluiting boven de heupen. Hierdoor leg je meer accent op je benen! Genoeg keuze dus! 

Bovenkleding belangrijk bij een peerfiguur

Met iets vollere heupen, billen en benen is de kans groot dat jij een peerfiguur hebt. In vergelijking met jouw onderlichaam is jouw bovenlichaam slanker en heb je boven een kleinere kledingmaat dan onder. 

Welke kleding past bij mijn figuur? Welke kleding past bij mijn figuur?
Met een peervormig figuur is jouw bovenkleding erg belangrijk. Om jouw figuur het beste uit te laten komen moet je hier de accenten leggen. Trek daarom een strak shirtje aan dat aansluit op jouw lichaam. Combineer dit shirtje met een high waist jeans die niet te veel opvalt. Zo leg je alle focus op jouw bovenlichaam en laat het je heupen slanker lijken. 

Een strakke top met een wijde broek voor een potloodfiguur

Met een potloodfiguur (of rechtfiguur) heb je wat minder vrouwelijke vormen. Je hebt relatief kleine borsten en billen. Verder heb jij een proportioneel figuur en zijn jouw smalle schouders ongeveer even breed als jouw heupen. 

Welke kleding past bij mijn figuur? Welke kleding past bij mijn figuur?

Maar welke kleding past er bij dames met een recht figuur? Je kunt het beste een strakke top aantrekken met een wijde broek of rok! Het is helemaal ideaal als deze broek of rok een hoge taille heeft, hiermee accentueer je de rondingen op jouw heupen. Tip: zorg dat je kleding geen verticale strepen bevat; deze zorgen ervoor dat het gebrek aan rondingen nog meer opvalt. 

Classy jouw rondingen showen met een zandloperfiguur 

Heb jij een smalle taille, wat grotere borsten en billen die aanwezig zijn? Dan heb jij waarschijnlijk een zandloperfiguur. Het zandloperfiguur kenmerkt zich aan de symmetrie van de schouders en heupen; deze zijn namelijk even breed.  

Welke kleding past bij mijn figuur? Welke kleding past bij mijn figuur?

Met een zandloperfiguur is het gevaar dat je te strakke kleding aantrekt. Jouw vormen zijn onwijs mooi en daar mag je absoluut mee showen, maar door te strakke kleding te dragen kan het een tikkeltje ordinair lijken. Daarnaast kruipt strakke kleding nog sneller omhoog door jouw rondingen, niet ideaal dus. 

Wil jij jouw figuur toch op een goede manier benadrukken kies dan voor een classy jumpsuit of een mooie kokerrok. Hiermee worden jouw vormen op de goede manier benadrukt. Daarnaast zijn peplum-tops of blazers die net boven je navel dicht kunnen ook perfect voor jouw figuur! 

Ga voor een vrolijke broek bij een omgekeerde driehoek figuur

Een omgekeerde driehoek figuur kan je ook wel een atletisch gebouwd lichaam noemen. Je hebt brede schouders en relatief smalle heupen. Verder is jouw taille recht en heb je een redelijk vierkant figuur. 

Welke kleding past bij mijn figuur? Welke kleding past bij mijn figuur?

Een fleurige broek of rok is de MUST voor een omgekeerde driehoek figuur. Hiermee zorg je ervoor dat de aandacht naar jouw benen gaat en daardoor jouw bredere schouders minder opvallen. Aan de bovenkant is het daarom het beste om een rustige top aan te trekken met bijvoorbeeld een v-hals. 

Nu je weet welke kleding het beste bij jouw figuur passen, kan jij de perfecte kleding inslaan! Neem snel een kijkje bij de trendy nieuwe collectie van TheMusthaves en slaag! 

Love,
TheMusthaves