Heb je al een account? Log hieronder in.

Trui is te groot

Niets is vervelender dan een trui die te groot is. Het ziet er niet alleen onflatteus uit, maar het kan ook oncomfortabel zijn en ervoor zorgen dat je het koud hebt. Maar wat kun je doen als je trui te groot is? In deze blog gaan we dieper in op dit probleem en geven we je enkele tips om je truien weer passend te maken.

Meet en kies de juiste maat

Als je een nieuwe trui wilt kopen, is het belangrijk om de juiste maat te kiezen. Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar veel mensen kiezen toch vaak de verkeerde maat. Meet daarom altijd je lichaamsmaten voordat je gaat winkelen. Als je niet zeker weet welke maat je nodig hebt, vraag dan om hulp in de winkel. Vaak kunnen de medewerkers je advies geven over welke maat het beste bij je past.

Kies altijd voor een maat die goed aansluit op je lichaam, maar niet te strak zit. Het is ook belangrijk om rekening te houden met het materiaal waarvan de trui is gemaakt, omdat sommige stoffen meer rekken dan andere.

Maak gebruik van accessoires

Als je trui te groot is, kun je deze wat meer vorm geven met behulp van accessoires. Een ceintuur kan bijvoorbeeld helpen om een oversized trui te tailleren. Draag een smalle riem om je taille om je figuur te accentueren en de trui op zijn plaats te houden.

Een ander accessoire dat je kunt gebruiken is een sjaal. Drapeer de sjaal over de trui om het teveel aan stof te verbergen. Kies voor een grote sjaal in een bijpassende kleur om het geheel af te maken.

Pas de trui aan

Als de trui te groot is, kun je ervoor kiezen om deze aan te passen. Dit kun je doen door de trui in te nemen of te laten innemen. Dit kun je zelf doen als je handig bent met een naaimachine, of je kunt het laten doen door een kleermaker.

Een andere optie is om de trui te laten krimpen. Dit kan door de trui in warm water te laten weken en deze vervolgens in de droger te drogen op een hoge temperatuur. Let wel op dat dit alleen werkt bij truien die gemaakt zijn van natuurlijke materialen zoals wol of katoen. Synthetische materialen zullen niet krimpen en kunnen zelfs smelten in de droger.

Experimenteer met laagjes

Als je trui te groot is, kun je deze ook dragen als onderdeel van een gelaagde outfit. Draag bijvoorbeeld een blouse of shirt onder de trui om de extra stof te bedekken. Hierdoor ontstaat er meer volume en textuur in je outfit.

Je kunt ook een jasje of vest dragen over de trui om het oversized effect te verminderen. Hierdoor ontstaat er een meer gestroomlijnde look en ziet de trui er minder groot uit.

Tips:

  • Pas de trui aan: Als je trui te groot is, kun je hem misschien laten aanpassen door een kleermaker. Dit kan de beste optie zijn als de trui van hoge kwaliteit is en je er echt om geeft.
  • Was de trui op de juiste manier: Als je de trui op de juiste manier wast, kan hij krimpen. Was hem in koud water en hang hem op om te drogen, dit kan helpen om hem wat kleiner te maken.
  • Combineer de trui met andere kledingstukken: Als je trui te groot is, kun je hem combineren met andere kledingstukken om het minder opvallend te maken. Bijvoorbeeld een oversized trui combineren met een strakke broek of rok.
  • Draag de trui met accessoires: Accessoires zoals sjaals, riemen en kettingen kunnen helpen om een oversized trui te stylen. Zo kun je de trui wat meer aansluiting geven bij je lichaam.

Veelgestelde vragen:

Kan ik een te grote trui in de droger doen?

Nee, het is geen goed idee om een te grote trui in de droger te doen. Dit kan ervoor zorgen dat de trui nog groter wordt en zijn vorm verliest.

Hoe kan ik een te grote trui verkleinen?

Je kunt proberen om de trui op de juiste manier te wassen om hem te laten krimpen. Als dit niet werkt, kun je de trui laten aanpassen door een kleermaker.

Hoe kan ik een te grote trui combineren?

Je kunt een te grote trui combineren met strakke kledingstukken zoals een skinny jeans of een strakke rok. Ook kun je accessoires gebruiken om de trui wat meer vorm te geven.

 

 

Als je een te grote trui hebt, zijn er verschillende manieren om ermee om te gaan. Je kunt de trui laten aanpassen door een kleermaker, hem op de juiste manier wassen of combineren met andere kledingstukken en accessoires. Door deze tips te gebruiken kun je toch genieten van je te grote trui en er goed uitzien.