Heb je al een account? Log hieronder in.

Statische-kleding-ontladen-en-voorkomen

Statische kleding ontladen en voorkomen

Statische kleding plakt aan je lichaam, dat is natuurlijk heel irritant. Maar wat te doen? Er zijn vele manieren waarop je statische kleding kunt voorkomen en waarmee je het kunt tegengaan. We hebben de beste tips uit de fashionwereld voor jullie verzameld in één overzicht. Hiermee heb je straks nooit meer last van statische kleding!

Statische kleding verhelpen

Heb je wel eens een statische trui, rok of jurk die aan je lichaam vast plakt? Dat is gelukkig heel eenvoudig te verhelpen. Dit kan in de vriezer, met haarlak, met een metalen kleding hanger of heel simpel met een veiligheidsspeldje.

Stop je statische kleding in de vriezer

Het klinkt misschien gek, maar stop je statische trui of rok eens in de vriezer. De statische energie neemt na een half uur al flink af. Hang je kleding hierna even over een wasrek om goed te drogen. Bij deze methode verdwijnen vieze geurtjes ook als sneeuw voor de zon.

Een statische panty met haarlak bespuiten

Je kunt in principe alle statische kleding met haarlak bespuiten, maar met panty’s heeft dit een dubbel effect. Je krijgt namelijk door de haarlak ook minder snel ladders in je panty. Je haarlak kun je bijvoorbeeld ook gebruiken op gebreide truien.

Hang je kleding aan een metalen kledinghanger

Een metalenkledinghanger ontlaadt je kleding. Hang je kleding voor een snel resultaat op in de badkamer tijdens het douchen. De combinatie van de stoom en het metaal zorgt dat je kleding extra snel ontlaadt en je kleding ruikt ook direct weer helemaal fris door de stoom.

Verstop een veiligheidsspeld in je kleding

Een ijzeren veiligheidsspeld in je kleding voorkomt de opbouw van statische elektriciteit. Deze verstop je eenvoudig in de naad van je kleding. Deze methode is ideaal voor gebreide vesten of coltruien. Deze fashion items hebben vaak een bredere zoom.

Statische kleding kun je ook voorkomen

Nu je kleding niet meer statisch is, wil je dat natuurlijk zo houden! Hiervoor zijn ook hele eenvoudige oplossingen. Was je kleding voortaan met een beetje wasverzachter en stop je kleding nooit meer in de droger! Verder is het belangrijk om je huid goed te hydrateren. Hieronder lees je waarom.

Statische kleding met wasverzachter wassen

De wasverzachter helpt je kleding extra te ontladen tijdens een wasbeurt. Kijk wel goed op de kleding labels van je kleding, je wilt je favoriete jurkjes en rokjes natuurlijk niet verpesten.

Droog je kleding op een wasrek

Je kleding wordt vooral statisch in de droger. Droog daarom gebreide kleding altijd op een wasrek, hiermee voorkom je al een hoop statische energie in je kleding.

Houd je huid soepel

Een droge huid schuurt over je kleding, hiermee bouwt je kleding tijdens het dragen statische elektriciteit op. Dit wil je natuurlijk voorkomen! Zorg daarom dat je jouw huid goed hydrateert en soepel houdt.