Heb je al een account? Log hieronder in.

Rokjesdag-2020-wat-trek-jij-aan

Rokjesdag 2020: wat trek jij aan?

Het zomerse weer komt er weer aan en dat betekent: rokjesdag! De eerste dag van het jaar dat jij je zomerse rokje weer uit de kast mag trekken! Ben je nog op zoek naar rokjes inspiratie of benieuwd naar de oorspronkelijke rokjesdag? Ontdek dan meer in onze blog!

De gedachte achter rokjesdag

Rokjesdag is bekend geworden door Martin Bril, die iets erg bijzonders opviel. Er was namelijk een dag in het jaar dat je naar buiten liep en alle vrouwen in rokjes zag lopen. Er was niet van te voren gecommuniceerd dat je een rokje aan moest, het gebeurde gewoon. Sinds Martin dit onder de aandacht bracht, is het in Nederland een fenomeen geworden. In Amerika bestond de term echter (net als heel veel dingen) al langer.

Eerste zomerse dag van het jaar

Maar wanneer is het dan rokjesdag? Rond 5 april is het doorgaans de eerste zomerse dag van het jaar en dat moet betekenen; rokjesdag. Dit is echter nooit zeker, want in Nederland weet je het maar nooit met het weer. Dit jaar had je in maart bijvoorbeeld ook al mooie zonnige dagen.

Goede doelen op rokjesdag 

Naast dat alle vrouwen rokjes dragen op deze speciale dag, wordt deze dag ook vaak gebruikt om extra aandacht te schenken aan goede doelen. Deze dag zijn er dan ook diverse activiteiten waarmee geld ingezameld wordt voor de bestrijding van diverse ziektes. Een dag met een mooie betekenis dus. 

De leukste outfits voor rokjesdag!

Heb je nog een leuk rokje nodig voor deze dag? Wij hebben keuze genoeg! Of je nou gaat voor een kort rokje, midi-rok, of een maxi rok, we’ve got it! 

Kort flowy rokje
Met lekker weer is een kort flowy rokje ideaal! Ga voor een pastelkleurtje voor een extra fleurig effect! Ook met de laagjes rok kan je niet misgaan! 
Rokjesdag 2020: wat trek jij aan?  Rokjesdag 2020: wat trek jij aan?  
De comfy midi rok
Is het weer toch nog een beetje aan de frisse kant en houdt je meer van een comfortabele look? Een comfy midi rok is dan ideaal. Je kan gemakkelijk bewegen door de stretch en het sluit mooi aan!

Rokjesdag 2020: wat trek jij aan? Rokjesdag 2020: wat trek jij aan?

We love maxi skirts
Aan maxi rokken kan je nooit genoeg hebben. Dit is ook een super leuke optie voor rokjesdag! Leuk te combineren met wat stoere laarsjes en een mooie top and you're ready to go!

Rokjesdag 2020: wat trek jij aan? Rokjesdag 2020: wat trek jij aan?

Weet jij al welk zomers rokje je aandoet? Shop jouw favoriete rokje voor rokjesdag voor 23:30 en je hebt hem morgen al in huis! 

Love,
TheMusthaves