Heb je al een account? Log hieronder in.

op-hakken-leren-lopen

Op hoge hakken leren lopen in 5 stappen

Heb je de perfecte hoge hakken gevonden voor een bruiloft, gala of andere speciale gelegenheid? Dan moet je natuurlijk ook deze hoge hakken leren lopen. Gebruik onderstaand stappenplan en ga er straks vrolijk op uit op een paar stijlvolle naaldhakjes.

Je kunt natuurlijk direct je hoge hakken aantrekken en gaan proberen. Maar heb je nog nooit op hakken gelopen, dan kun je het beste met kleine stappen beginnen. Zo voorkom je pijnlijke enkelblessures.

 

Stap 1: begin met sleehakken of blokhakken

De sleehakken zijn perfect voor de dames die willen leren lopen op hoge hakken. Wandelen op sleehakken is namelijk kinderspel. Heb je liever een paar dichte laarzen, kies dan voor enkellaarsjes met blokhakken (zoals hieronder). Hierin heb je net wat extra steun rond je enkels en loop je met hetzelfde gemak.

Enkellaarzen met blokhak Enkellaarsjes met blokhak

Bekijk hier onze collectie enkellaarzen met blokhak.

 

Stap 2: zorg voor een goede en elegante manier van lopen

Het lopen op hakken moet er natuurlijk wel soepel en elegant uitzien, als een koorddanseres op een slap koord. Je wilt ten slotte niet als een boerin op klompen voor de dag komen. Oefen daarom ook als een koorddanseres. Zorg dat je jouw voeten steeds voor elkaar plaatst, in één rechte lijn. Plak eventueel een stuk tape op de vloer om mee te oefenen. Zorg dat je omdraait vanuit je heupen, draaien vanuit je benen of voeten kan zorgen dat je door je enkel gaat. Oefen het draaien ook voor de spiegel, dan kun je goed zien wat je doet.

 

Stap 3: loop thuis iedere dag op hakken

Met deze stap ga je heel snel op hakken leren lopen. Trek bij thuiskomst je schoenen of slippers uit en trek binnen direct je hakken aan. Houdt deze schoenen minimaal een half uur aan, ook tijdens het doen van het huishouden. Zorg dat je niet in elkaar krimpt tijdens het lopen, maar houdt je schouders naar achter en je borst naar voren. Je zult merken dat je balans op je hakken steeds beter wordt en het lopen gaat steeds makkelijker. Zorg dat je jezelf steeds meer uitdaagt. Kies bijvoorbeeld voor smallere hakken, zoals bij onderstaande enkellaarzen.

Enkellaarsjes witte enkellaarzen

Ontdek hier deze enkellaarsjes met hak.

 

Stap 4: dans op je hoge hakken

Je kunt nu al steeds beter lopen op je hoge hakken, maar hakken zijn natuurlijk niet alleen om op te lopen. Hoge hakken doen het erg goed op feestelijke gelegenheden, zoals een bruiloft of gala. Het is dan ook prettig als je vol zelfvertrouwen op je dansvloer staat. Oefen daarom met draaien en het maken van kleine, snelle stapjes. Je zult merken dat dit aan het begin nog wat lastig is, maar na verloop van tijd wordt dit steeds gemakkelijker.

 

Stap 5: ga steeds een stapje verder

Een hoge hak op de stoep dragen is voor beginners. Probeer ook eens op zachte ondergrond te lopen, je zult merken dat dit een stuk lastiger is. Zorg daarom dat je ook eens op het gras loopt en probeer de trap op te komen. Let hierbij heel goed op dat je je voeten langzaam neerzet en niet valt. Steun bijvoorbeeld op een trapleuning of een tuinstoel.

 

Je bent er helemaal klaar voor! Draag je pumps naar ieder speciaal feestje

Na al dat oefenen kun je eigenlijk iedere dag wel pumps dragen. Heb je al een trendy paar hakken in je schoenenkast? Shop je pumps en hoge hakken anders voordelig online in onze webshop. Zorg wel dat je ze regelmatig afwisselt met gewone schoenen, anders worden je kuitspieren op den duur korter.