Heb je al een account? Log hieronder in.

Heb je al een account? Log hieronder in.

Hoe vouw je een blouse?

Een goed gestreken blouse is natuurlijk belangrijk, maar hoe vouw je een blouse nou netjes op? Het is soms lastig om te weten hoe je dit precies moet doen om te zorgen dat de blouse netjes in de kast blijft liggen. In deze blog gaan we je precies vertellen hoe je dit moet doen en geven we je een aantal handige tips om het proces nog gemakkelijker te maken.

Waarom het belangrijk is om een blouse goed op te vouwen

Een blouse is een veelzijdig kledingstuk dat op veel verschillende manieren gedragen kan worden. Het is daarom belangrijk om je blouse netjes op te vouwen, zodat deze lang meegaat en er altijd goed uitziet wanneer je deze aantrekt. Daarnaast kan een goed opgevouwen blouse ruimte besparen in je kledingkast en voorkomt het dat er onnodige kreukels ontstaan in de stof.

Het voorbereiden van het vouwen van een blouse

Voordat je begint met het vouwen van je blouse, is het belangrijk om deze eerst goed te strijken. Een blouse met kreukels kan lastig zijn om netjes op te vouwen en zorgt voor een rommelige uitstraling in de kast. Zorg er daarom voor dat je blouse goed gladgestreken is voordat je deze gaat vouwen.

Het vouwen van een blouse

Er zijn verschillende manieren om een blouse op te vouwen, maar de meest gebruikte en gemakkelijke manier is als volgt:

 1. Leg de blouse met de voorkant naar beneden op een vlakke ondergrond, bijvoorbeeld een tafel of bed.
 2. Vouw de mouwen van de blouse naar binnen, zodat deze plat op de blouse liggen.
 3. Vouw de blouse in drieën, beginnend aan de rechterkant. Vouw de rechterkant naar het midden, en daarna de linkerkant naar het midden.
 4. Vouw de blouse nogmaals in drieën, zodat er een rechthoekige vorm ontstaat.

Handige tips bij het vouwen van een blouse

Om het vouwproces nog gemakkelijker te maken, hebben we een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet:

 1. Gebruik een strijkplank om je blouse te strijken en vouwen. Dit zorgt voor een vlakke ondergrond en voorkomt dat je blouse verschuift tijdens het vouwen.
 2. Zorg dat de blouse goed gladgestreken is voordat je deze gaat vouwen. Zo voorkom je kreukels en ziet de blouse er netjes uit in de kast.
 3. Hang de blouse niet op aan een hanger als deze nog niet gestreken of opgevouwen is. Dit kan zorgen voor lelijke plooien en kreukels in de stof.
 4. Als je meerdere blouses op elkaar stapelt in de kast, leg dan een stuk papier of stof tussen elke blouse. Dit voorkomt dat de blouses aan elkaar gaan plakken of kreukels krijgen.

Tips:

 • Begin met een schone en gestreken blouse. Het is belangrijk dat de blouse niet gerimpeld is voordat je begint met vouwen.
 • Leg de blouse met de voorkant naar beneden op een plat oppervlak, zoals een tafel of bed. Zorg ervoor dat de kraag en de schouders goed plat liggen.
 • Vouw de mouwen naar achteren, zodat de manchetten op de schouders van de blouse rusten.
 • Vouw de zijkanten van de blouse naar het midden, zodat de zijnaden elkaar raken. Zorg ervoor dat de kraag en schouders nog steeds plat liggen.
 • Vouw de onderkant van de blouse omhoog, zodat deze net onder de kraag eindigt. Strijk de vouwen glad als dat nodig is.

Veelgestelde vragen:

Moet ik de blouse altijd op dezelfde manier vouwen?

Het is niet nodig om de blouse altijd op dezelfde manier te vouwen, maar het kan wel handig zijn om een consistente methode te hebben om het vouwen gemakkelijker te maken.

Is er een speciale manier om zijden blouses te vouwen?

Ja, zijden blouses moeten voorzichtig worden behandeld en moeten op een andere manier worden gevouwen dan katoenen of polyester blouses. Leg een vel tissuepapier tussen de blouse en de vouwen om beschadiging te voorkomen.

Kan ik een blouse ook ophangen in plaats van vouwen?

Ja, het is mogelijk om een blouse op te hangen in plaats van te vouwen. Gebruik een hanger met brede schouders om de vorm van de blouse te behouden.

 

 

Het vouwen van een blouse lijkt misschien een simpele taak, maar het kan lastig zijn om een perfect resultaat te behalen. Met de bovenstaande tips kun je echter gemakkelijk en snel een blouse vouwen zonder rimpels of kreukels. Vergeet niet om de blouse eerst goed te strijken en te zorgen voor een plat oppervlak om op te werken. En als je nog steeds vragen hebt, bekijk dan onze veelgestelde vragen of vraag het aan een expert.