Heb je al een account? Log hieronder in.

billen-slanker-laten-lijken

Billen slanker laten lijken doe je zo!

We helpen vrouwen graag met het uitzoeken van de perfecte kleding. Vandaag behandelen we de vraag: ‘Hoe kun je billen slanker laten lijken?’. Hiervoor hebben we weer de beste tips verzamelend die er in de Nederlandse modewereld te vinden zijn. Onthoud wel dat dikkere billen juist heel mooi kunnen zijn. Mannen vinden bredere heupen vaak ook helemaal geen probleem.

 

Shop je broeken in de juiste maten

Veel vrouwen zouden graag in een kleinere maat broek passen, maar het is heel onverstandig om een te kleine broek te dragen. De broek en tailleband kunnen hierdoor op verschillende plekken in je huid drukken, waardoor je dikker lijkt. Kies daarom voor een broek die goed aansluit.

Donkere kleuren maken optisch kleiner

Voor veel fashionista’s is dit natuurlijk een open deur. Je verbergt probleem gebieden met donkere kleding. Het tegenovergestelde geldt voor lichte kleding, hiermee benadruk je juist de delen van het lichaam die je met trots wil laten zien. Je billen lijken dan ook direct kleiner in donkere broeken, rokjes of jurkjes.

 

Prints doorbreken de lengte en breedte lijnen

Wat je met donkere kleuren bereikt, kun je met printjes versterken. Prints trekken namelijk de aandacht, hiermee verplaats je dus de aandacht naar andere plekken. Daarnaast doorbreken de prints ook de lengte of breedte lenen van je lichaam, waardoor je optisch wat breder of langer lijkt. Een jasje of topje met een print is daarom perfect bij een peerfiguur.

Maak je schouders optisch breder

Wanneer je schouders breder lijken, dan lijken je heupen en billen smaller. Er zijn verschillende manieren op je schouders breder te laten lijken. Kies bijvoorbeeld voor een jasje of blouse met een schoudernaad die precies op je schouder eindigt. Met pofmouwen, een wijde V-hals, of subtiele schoudervulling krijg je hetzelfde effect. Je kunt eventueel de mouwen van je jasje of blouse opstropen om dit effect te versterken. De rimpeling in je mouwen maken je schouders optisch nog net iets breder.

 

Draag kleding met lage tailleband

In broeken en rokken met een lage tailleband lijkt je bovenlichaam langer en lijken je heupen optisch kleiner. Zorg wel dat je topjes, vesten of jasjes boven het breedste deel van je heupen eindigen. Hiermee lijkt je taille slanker. Met een topje tot op het breedste punt van je heupen leg je meer nadruk op een peer- of appelfiguur.

Wijd uitlopende pijpen creëren balans

Je kunt je heupen en billen optisch nog slanker maken door wijd uitlopende broeken te dragen. Kies voor varianten die bovenaan goed aansluiten, zoals de flared pants. Deze broeken zijn verkrijgbaar in verschillende leuke kleuren en met diverse prints. De donkere flared broeken kleden natuurlijk het meest af. Laat je shirtje hierbij over je broek hangen om optisch kleinere billen te krijgen.