Heb je al een account? Log hieronder in.

zakelijke-kleding-tips-voor-dmaes

5 Zakelijke kleding tips voor dames

Als vrouw wil je er op de werkvloer sterk en professioneel uitzien, je kleedt je ten slotte voor de functie dat je hebt of wilt behalen. Laat met jouw zakelijke dames kleding zien waarvoor je staat. Jij bent die sterke en professionele dame die het gaat maken! Kleedt je zelf voor het succes dat je wil behalen. You go girl!

De kleding die je op kantoor draagt bij aan je uitstraling. Je uitstraling is over het algemeen erg bepalend voor hoe andere mensen jou beoordelen. Kies daarom altijd voor elegante kleding die past bij jouw karakter en de professionaliteit die jij wil uitstralen. Met deze vijf tips helpen wij je op weg!

 

Tip 1: houd rekening met de dresscode

Bij de meeste bedrijven wordt een nette en zakelijke outfit erg op prijs gesteld. In veel gevallen geldt hiervoor een smart casual, business casual of business smart dresscode. Wij hebben de belangrijkste eisen van deze dresscodes voor je uitgelegd.

Dresscode Smart casual

Bij een smart casual dresscode kun je in leuke, informele kleding naar kantoor. Houdt er wel rekening mee dat je af en toe een klant tegen kunt komen. Dit betekent dat je prima een shirt, trui of blouse kunt dragen. Combineer deze met een spijkerbroek, pantalon of rok. Natuurlijk kun je ook een leuk jurkje of een trendy jumpsuit dragen. Vermijd broeken met gaten en blote schouders. Maak je outfit af met een paar leuke pumps, nette instappers of een paar laarsjes.

Dresscode Business casual

De business casual dresscode is net wat netter dan smart casual. Een rok moet bijvoorbeeld minimaal tot de knie vallen. Draag je liever een broek, ga dan voor een nette gestreken pantalon. Als bovenkleding kun je een net shirt of een mooie blouse dragen. Decolate wordt bij deze dresscode minder gewaardeerd, kies daarom voor een ronde half of een V-hals die hoog genoeg begint. Binnen deze dresscode wordt veelal gekozen voor dichte schoenen met hakken of nette ballerina’s. Nette sneakers worden bij uitzondering ook geaccepteerd.

Dresscode Smart business

De smart business dresscode kun je typeren als zakelijke kleding die je naar sollicitatie voor een groot bedrijf aan zou trekken. Je wilt er super netjes uitzien voor die verpletterende eerste indruk! Deze dresscode is formeel en zakelijk. Als outfit kun je leuke mantelpakjes of broekpakken dragen. Daarnaast kun je ook een nette jurkjes aan. Kies voor effen pastelkleuren en kleding zonder prints. Onder je nette outfit kun je een paar hoge pumps, nette ballerina’s aan.

 

Tip 2: kleding passend bij jouw karakter

Een outfit moet niet alleen netjes genoeg zijn, maar moet juist ook perfect passen bij jouw karakter. Je wil jezelf natuurlijk wel op je gemak voelen op de werkvloer, zo presteer je het beste. Ben je een stoere vrouw of juist heel zachtaardig, kies dan voor de kleuren die bij jouw looks passen. Maak met kleurgebruik en productvariaties maak je van ieder outfit iets unieks. Je bent misschien gebonden aan een nette dresscode, maar zo blijf je toch jezelf.

 

Tip 3: kleding voor jouw (toekomstige) functie

Kleding draagt bij aan de mate van autoriteit die jij uitstraalt. Zorg daarom dat je altijd perfect gekleed naar je werk gaat. Ben je op zoek naar een leuke promotie, doe dan net dat beetje extra ten opzichte van je collega’s. Je hebt direct een voorsprong door jouw professionele uitstraling. Dragen je collega’s een nette blouse, kies dan voor een leuke blazer.

 

Tip 4: Altijd trendy naar het werk

De kledingtrends veranderen regelmatig, hierdoor kun je ieder paar weken weer nieuwe outfits voor het werk uitzoeken. In jouw trendy outfits moet je wel opvallen. Blijf op de hoogte van de nieuwste trends van dit moment. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf iedere dag in unieke trendy kleding naar het werk gaan!