Heb je al een account? Log hieronder in.

beste-kleding-tips-lange-vrouwen

5 Beste kleding tips voor lange vrouwen

Voor lange vrouwen kan het shoppen van kleding nog een flinke uitdaging zijn. Wat staat er nu echt leuk, waarmee lijk je minder lang en hoe kan je die broek dragen die net iets te kort is? We hebben de beste tips voor je verzameld in één overzicht.

1. Boven en onderkleding in stijlvolle contrastkleuren

Waarschijnlijk is het je wel eens opgevallen dat kleinere vrouwen erg goed een co-ord set kunnen hebben. Doordat de bovenkleding en onderkleding in dezelfde kleur is uitgevoerd, loopt de lengtelijn van je kleding zoveel mogelijk door. Hierdoor lijk je ook langer. Voor langere vrouwen is het daarom vaak juist prettiger om je lengte te breken door kleding met leuke kleurschakeringen te dragen.

2. Doorbreek de lengtelijnen met vrolijke prints

Met prints kun je ook leuke effecten creëren. Zo lijk je met horizontale lijnen bijvoorbeeld breder en minder lang. Maar natuurlijk kun je als lange dame ook kleding aan met leuke speelse prints. Kies bijvoorbeeld voor een leuk bloemetjesprintje of jungleprintjes. Pas wel op dat je broeken en shirts met drukke prints niet met elkaar combineert. Maak van je outfit een rustig geheel door één druk printje te kiezen en deze te combineren met effen kleding.

3. Sla het uiterste puntje van je broekspijpen om

Voor lange vrouwen kan het kopen van broeken soms een ramp zijn. Een broek is bijvoorbeeld in maat S tot L verkrijgbaar, terwijl je hier dan net te lang voor kunt zijn. Wil je toch graag die net iets te lange nieuwe broek dragen, sla dan het uiteinde van je broekspijpen één keer om. Hierdoor lijkt het alsof het zo hoort en kun je toch je favoriete broeken dragen!

4. Broeken met lage tailleband: laat je topje nonchalant hangen

Een high waisted broek of hoge tailerok maakt langer, kies daarom liever voor broeken en rokken met een lage tailleband. Wanneer je al lang bent, dan kun je topje, blouses of truien lekker nonchalant over je broekriem laten hangen. Zo lijk je direct minder lang. Ditzelfde geldt voor rokken. Wanneer je jouw bovenkleding tussen je tailleband draagt verleng je de lengtelijnen van je benen en lijk je nog langer.

5. Midi-jurken en rokken hebben de perfecte lengte

Wil je graag een jurkje dragen, dan is een cocktailjurkje echt iets voor jou. De vormen van deze jurkjes accentueren je figuur, waardoor je helemaal fashionable voor de dag komt. Pas wel op dat je jurkje niet te kort is, door je lengte laat je al snel veel van je benen zien. Wil je voor een kort zomerjurkje of rokje gaan, kies dan voor de midi-lengte. Qua lengte vallen deze tot op je knie, of net over je knie. Doorbreek je lengte eventueel nog meer met een brede tailleriem.

Laagjes rokken geven je outfit extra horizontale lijnen, waardoor je direct minder lang lijkt. Deze super leuke rokjes zijn ook nog eens super leuk te combineren. Win-win! Een laagjesrok op midi-lengte is dan ook onmisbaar voor de langere dames onder ons.

Lees ook onze artikelen over afslankende kleding of passende jeans voor jouw figuur.