Heb je al een account? Log hieronder in.

Broeken per figuur

Iedereen heeft een ander lichaamstype en daarom is het belangrijk om te weten welke broeken het beste passen bij jouw figuur. Het vinden van de perfecte broek kan soms een hele uitdaging zijn, maar met deze tips wordt het een stuk makkelijker. In deze blog zullen we de verschillende lichaamstypes bespreken en welke broeken het beste erbij passen. Of je nu lange benen hebt, brede heupen of een buikje, er is altijd een broek die perfect bij jou past.

Broeken voor appelfiguur

Een appelfiguur is iemand met een brede taille en weinig definitie tussen de taille en de heupen. Bij dit figuurtype is het belangrijk om de taille te accentueren en de aandacht af te leiden van de buik. Een bootcut of flared jeans is een goede keuze, omdat deze de heupen en benen langer doen lijken. Ook een high waisted broek of een broek met een A-lijn kan de taille accentueren.

 

Broeken voor peerfiguur

Een peerfiguur heeft brede heupen en dijen, en een smalle taille en bovenlichaam. Bij dit figuurtype is het belangrijk om de aandacht te vestigen op het bovenlichaam en de heupen te balanceren. Een bootcut of straight leg jeans is een goede keuze, omdat deze de benen langer doen lijken en de heupen in verhouding brengen met de schouders. Ook een high waisted broek kan de taille accentueren en de heupen in balans brengen.

Broeken voor zandloperfiguur

Een zandloperfiguur heeft een smalle taille en brede heupen en schouders. Bij dit figuurtype is het belangrijk om de taille te accentueren en de aandacht te vestigen op de rondingen. Een high waisted broek of een broek met een ceintuur is een goede keuze, omdat deze de taille accentueren. Een bootcut of flared jeans kan de benen langer doen lijken en de heupen in verhouding brengen met de schouders.

Broeken voor recht figuur

Een recht figuur heeft weinig taille en weinig rondingen. Bij dit figuurtype is het belangrijk om de illusie van rondingen te creëren. Een broek met een hoge taille kan de taille accentueren en de illusie van curves geven. Ook een skinny jeans kan een goede keuze zijn, omdat deze de benen langer doen lijken en de heupen in verhouding brengen met de schouders.

Broeken voor volledige figuur

Als je een volledig figuur hebt, is het belangrijk om broeken te dragen die je figuur flatteren. Vermijd broeken die te strak zijn, omdat dit je lichaam onnodig benadrukt. Ga in plaats daarvan voor broeken met een rechte of wijde pijp. Dit zal je figuur in balans brengen en je benen langer doen lijken. Een andere goede optie is een bootcut of flared jeans, omdat deze het volume rond je heupen en bovenbenen verminderen. Zorg ervoor dat de broek een hoge taille heeft, dit zal je buik platter doen lijken en je rondingen flatteren.

 

Tips voor de outfit

  • Combineer een wijde broek met een strakke top om de taille te accentueren
  • Draag een riem om de taille te benadrukken
  • Kies voor een broek met verticale strepen om de benen langer te doen lijken
  • Combineer een high waisted broek met een crop top om de taille te accentueren

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn lichaamstype bepalen?
Om je lichaamstype te bepalen, moet je eerst je lichaamsmaten opmeten en deze vergelijken met elkaar. Meet je buste, taille en heupen op het breedste deel en noteer de maten. Daarna kun je je lichaamstype bepalen op basis van de verhoudingen tussen deze maten. Er zijn vijf algemene lichaamstypes: appel, peer, zandloper, recht en omgekeerde driehoek.

Kan ik als appelfiguur ook een skinny jeans dragen?
Ja, maar zorg ervoor dat je een hoge taille hebt en combineer de broek met een langere top om de buik te bedekken.

Hoe kan ik mijn benen langer laten lijken met een broek?
Als je graag lange benen wilt, kun je het beste kiezen voor een broek met een hoge taille. Dit verlengt de benen optisch. Kies ook voor een broek met een slanke pasvorm, zoals een skinny jeans of een straight leg broek.

Moet ik altijd een broek kiezen die strak om mijn lichaam zit om mijn figuur te benadrukken?
Niet altijd. Als je een peerfiguur hebt, wil je misschien juist een broek kiezen die aan de bovenkant wat ruimer zit om je heupen en dijen te verbergen. Het belangrijkste is om een broek te kiezen die past bij jouw lichaamstype en comfortabel zit.

 

Na het bespreken van de verschillende soorten broeken per figuur, is het belangrijk om te onthouden dat het niet gaat om het vinden van de "perfecte" broek die voldoet aan alle vereisten. Het gaat erom een broek te vinden die comfortabel zit en er goed uitziet op jouw unieke lichaamstype. Het is ook belangrijk om te onthouden dat deze richtlijnen geen strikte regels zijn en dat het altijd belangrijk is om te experimenteren en te ontdekken wat het beste voor jou werkt.