Heb je al een account? Log hieronder in.

Heb je al een account? Log hieronder in.

Welke rok bij een buikje

Veel vrouwen hebben moeite met het kiezen van de juiste rok bij een buikje. Het kan lastig zijn om een rok te vinden die de juiste delen van je lichaam accentueert en andere delen verdoezelt. Gelukkig zijn er genoeg opties om uit te kiezen, zodat ook vrouwen met een buikje een mooie rok kunnen dragen. In deze blog gaan we dieper in op de verschillende soorten rokken die geschikt zijn voor vrouwen met een buikje.

Kokerrokken

Een kokerrok is een strakke rok die nauw aansluit op het lichaam. Deze rok is geschikt voor vrouwen met een zandloper figuur, maar kan ook mooi staan bij vrouwen met een buikje. Door het strakke model van de rok worden de rondingen van het lichaam geaccentueerd en de buik wordt hierdoor niet extra benadrukt. Daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor een high waist model, dit zorgt voor extra ondersteuning rondom de buik en de taille. Een kokerrok kan perfect worden gecombineerd met een blouse, blazer of colbert. Zo creëer je een stijlvolle en vrouwelijke look.

A-lijn rokken

Een A-lijn rok heeft een wijd uitlopende vorm en is daarom geschikt voor vrouwen met een buikje. Het model van de rok camoufleert namelijk de buik, terwijl het de heupen en benen juist accentueert. Het is mogelijk om te kiezen voor een model dat tot net boven de knieën komt, of juist een midi of maxi lengte. Dit kan afhangen van je lichaamslengte en persoonlijke voorkeur. Combineer de A-lijn rok met een getailleerde top om je taille te accentueren. Zo creëer je een vrouwelijke look die je buik op een subtiele manier verbergt.

Plooirokken

Een plooirok heeft een aantal plooien aan de bovenkant van de rok, waardoor de stof wijd uitloopt naar beneden toe. Dit model is geschikt voor vrouwen met een buikje, omdat de plooien de buik kunnen verbergen. Daarnaast geeft de plooirok een speelse uitstraling aan je outfit en is het perfect te combineren met een effen top. Kies bij voorkeur voor een plooirok die niet te strak zit bij de buik, om zo een onflatteuze uitstraling te voorkomen.

Wikkelrokken

Een wikkelrok is een rok die je om je lichaam wikkelt en vastknoopt aan de zijkant of achterkant. Deze rok is ideaal voor vrouwen met een buikje, omdat de rok zo strak kan worden gewikkeld als je zelf wilt. Zo kan je de buik op een comfortabele manier verbergen. Een wikkelrok kan zowel casual als chique worden gedragen en is perfect te combineren met een effen top en een paar pumps.

Tips

  • Draag altijd rokken die passen bij jouw lichaamsvorm en persoonlijke stijl
  • Kies voor rokken die gemaakt zijn van soepel vallende stoffen, dit zorgt voor een mooi silhouet zonder dat het te strak zit bij de buik
  • Vermijd rokken met opvallende prints en patronen bij de buik, dit kan de aandacht juist vestigen op de buik
  • Kies voor een rok met een elastieken tailleband, dit zorgt voor extra comfort en ondersteuning bij de buik

Veelgestelde vragen

Kan ik als vrouw met een buikje ook een strakke rok dragen?
Ja, dat kan zeker! Kies dan wel voor een high waist model en combineer de rok met een getailleerde top om je figuur mooi te laten uitkomen.

Welke lengte moet mijn rok hebben als ik een buikje heb?
Dit hangt af van je persoonlijke voorkeur en lichaamslengte. Een A-lijn rok die tot net boven de knieën komt is vaak een veilige keuze, maar ook een midi of maxi rok kan mooi staan bij vrouwen met een buikje.

Kan ik een ceintuur dragen bij een rok als ik een buikje heb?
Ja, een ceintuur kan juist helpen om je taille te accentueren en zo de aandacht van de buik af te leiden. Kies wel voor een ceintuur die niet te strak zit en comfortabel zit.


Een buikje hoeft geen belemmering te zijn om een mooie rok te dragen. Kies voor een model dat bij jouw lichaamsvorm past en combineer dit met een getailleerde top of een ceintuur om je figuur mooi uit te laten komen. Denk daarnaast ook aan het kiezen van de juiste stof en vermijd opvallende prints en patronen bij de buik. Met deze tips kan elke vrouw met een buikje stralend en zelfverzekerd voor de dag komen in een mooie rok.